Copan - Lago Yojoa - Reisverslag uit Tegucigalpa, Honduras van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Copan - Lago Yojoa - Reisverslag uit Tegucigalpa, Honduras van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Copan - Lago Yojoa

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

31 Januari 2010 | Honduras, Tegucigalpa

Hallo hallo,

Hier zijn we weer.
Voor de 3e en waarschijnlijk de laatste keer afscheid genomen van de vriendelijke mensen van het hostal Jacaranda in Antigua.

Na 5 u bussen aangekomen in Copan Ruinas in Honduras.
De Via Via zat vol dus hebben we een kamer genomen in hostel Belssy.
Copan Ruinas is een dorpje met pakweg 7.000 inw. en ligt in een groene vallei langs de rivier Copan. Ideaal om te wandelen of te lopen in de omliggende omgeving.
Na een paar dagen en wat gesprekken met Geert en Annemie hebben we besloten om tijdelijk een handje toe te steken in de Via Via.
Ideaal voor ons om wat ervaring op te doen ... natuurlijk op vrijwillige basis he!
We hebben hier ook al een appartementje gevonden, leuk nog eens een eigen stekje te hebben (foto's staan op de site). Ook belangrijk is dat Dave al een ploegske gevonden heeft om te sjotten!

In tussentijd gaan we proberen deze streek zoveel mogelijk te bezoeken. Zo zijn we vorige week naar het Yojoa meer gegaan, het grootste meer van Honduras, 16 km lang en 8 km breed. Door de ligging van het meer (op 635 m) en de vele wouden en bergen rondom staat deze streek bekend als een vogelparadijs. Je ziet er dus veel toeristen met van die mega grote fototoestellen in aanslag .... daar kunnen wij niet tegen op met ons kodakske van de Mediamarkt!
De eerste dag aan het meer zijn we naar de Pulhapanzak-waterval gegaan. Een waterval van 43 m hoog. Het leuke was dat je er met een gids achter de waterval kon. Behoorlijk pittig om door te geraken maar zeker de moeite.
's Avonds toen we terug naar het hostel gingen zijn we 2 iets minder vriendelijke Hondurezen tegengekomen.
We zijn er gelukkig goed vanaf gekomen, met het geld dat Dave in zijn zak had zitten waren ze al content.
De 2e dag hadden we een leuke slaapplaats gevonden aan de rand van het meer. Eerst het Cerro Azul/Meambar National Park bezocht en 's namiddags met een kano het meer op. Aangemeerd bij een leuk restaurantje waar we lekkere Taliapa vis hebben gegeten.
Tegen de avond genoten van de prachtige zonsondergang die we vanaf ons terras konden zien.

De dag nadien terug richting Copan.
Inkopen gedaan en ons appartementje ingericht. Onze rugzak dus even aan de haak gehangen.
We zitten ondertussen al een week hier en het bevalt ons goed.
We zullen zien .... wanneer het begint te kriebelen om onze rugzak terug in te pakken gaan we weer verder.
We houden jullie zeker op de hoogte.

Groetjes uit Copan
xxx

nieuwe foto's staan op:
www.travelpod.com/members/tanjadave

• 01 Februari 2010 - 08:05

Hoeb:

Da's nu toevallig ...

Ik was gisteren aan't zappen en ik kwam opeens op n' commerciële zender van Honduras uit.
    Deze zond een voetbalmatch uit, en ik dacht dat ik in de tweede helf iemand ne tackle zag uitvoeren zoals allen de Breem da kan.
    Nadat de camera inzoomde, kon ik duidelijk zien dat Dave van Tanja van Achel van Limburg van Bels op de grasmat paradeerde.

Voor het overige wens ik jullie nog veel succes in het "Stekkie" en wees voorzichtig.

Nog veel plezier in het vogelparadijs....

Grtz,
    John@the_ladies

• 01 Februari 2010 - 12:58

Ma:

blij te horen dat alles goed afgelopen is met die 2 gasten.toch maar op je hoede blijven.wel leuk jullie eigen stekje al is het mss maar voor even.veel plezier bij jullie vrienden en werk ze.
    kus ma.

• 01 Februari 2010 - 18:43

Berg:

Haha, den breem straks in de national ploege van honduras. Tickets voor ne spectaculaire match dan eh moat. Geniet van 'jullie stekje'.

Groeten mates, chris & elke

• 03 Februari 2010 - 10:07

Ilse En Gary:

Hey,

dat nat. park met zijn mooie vogels: 'toekan' etc. maakt nu wel dat Lennert en Floris ook naar daar willen :-)

grtjes en geniet ervan (...en wij genieten mee)

• 03 Februari 2010 - 16:48

Breem 1:

dat zal verschieten zijn als er twee kerels voor je staan en je geld vragen kijk toch maar uit je weet maar nooit in die landen maar niet,te veel meenemen. het zal leuk zijn nu je een apartement hebt nu kan je even rustig aan doen nog veel plezier daar de groetjes

• 09 Februari 2010 - 16:10

Dave(pie):

long time no see,
    twee dochters,een woonagen,twee paarden en een hond verder groet ik jullie. Was aangenaam verrast van jullie trekkersbestaan. wie weet waar of wanneer kruisen onze wegen nog eens. Adieu et que dieu vous garde... Greet,Dave,Rebekka(4),Emanuelle(1).

• 16 Februari 2010 - 07:42

Kris En Dash:

hei amigo's
    jullie maken wat mee daar in het 'leuke' honduras. Wel sjiek dat je daar wat kan voetballen, ik zie je al bezig.Zijn die dan nie boos als je steeds van de middellijn goals maakt?
    groetjes Kris en Dash

• 16 Februari 2010 - 21:46

Tamara:

Hoi Tanja en Dave,

Dit is lang geleden hé maar ben je niet vergeten. Tof om dit allemaal te lezen. En heel prachtige foto's . Nog heel veel plezier daar. Groetjes

• 16 Februari 2010 - 21:48

Tamara:

Een hele fijne verjaardag toegewenst !!!

• 17 Februari 2010 - 12:09

Bleek8:

PROFICIAT, een hele fijne verjaardag gewenst ! x

• 17 Februari 2010 - 18:56

Anouk:

Hey Tanja, een hele dikke proficiat met je verjaardag. Ik hoop dat alles goed is met jullie. Hier gaat alles z'n gangetje, alleen mag het weer wel wat beter worden....ben de sneeuw een beetje beu!!

Liefs Anouk xxx