Eerste weken Nicaragua - Reisverslag uit Matagalpa, Nicaragua van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Eerste weken Nicaragua - Reisverslag uit Matagalpa, Nicaragua van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Eerste weken Nicaragua

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

12 Juli 2010 | Nicaragua, Matagalpa

Met een beetje pijn in het hart afscheid genomen van de mensen in Copan.
Eerst nog een tussenstop in Tegucigalpa, hier stond Egberto (vriend van Carlos) ons op te wachten in het busstation. Vandaaruit zijn we samen Carlos gaan oppikken in de luchthaven, hotelletje gezocht en onze dansschoenen aangetrokken om een stapje te wagen in de hoofdstad van Honduras. Fleur die we hadden leren kennen in Copan ging ook mee, gezellige avond gehad!

De dag nadien hadden we onszelf een cadeautje gedaan: een overnachting in het luxe hotel Real Intercontinental, om onze laatste nacht in Honduras te " vieren " en om de pijn te verzachten dat we Werchter moesten missen..... heerlijk genieten van die luxe!

`s Zondags gepakt en gezakt de bus op richting Nicaragua, de grensovergang verliep weer vlotjes.

Eerste halte in Nicaragua was Somoto. Hier hebben we een tour gedaan naar de Somoto-Canyon: gewandeld naar 3 verschillende uitkijkpunten en via touwen afgezakt tot in de Canyon om vandaaruit terug te drijven met een reddingsvest op de Coco-rivier. Leuke trip!

Diezelfde dag nog doorgereisd naar Esteli, vroeger en nu nog, de thuisbasis van de Sandinisten. In de jaren `70 heeft de burgeroorlog hier vele levens geeist.
Dat politiek belangrijk is in deze regio kan je zien aan de vele muurschilderingen met een politieke boodschap.
In Esteli hebben we een bezoek gebracht aan een sigarenfabriekje, leuk om te zien hoe dit allemaal gebeurd. Naar `t schijnt maken ze hier de beste sigaren ter wereld !!!???
Vanuit Esteli hebben we ook een daguitstap gedaan naar het natuur reservaat Miraflor in de noordelijke hooglanden: een dag op pad met een lokale gids (Nelson) , gewandeld naar een uitkijkpunt en een waterval en `s middags gegeten bij de familie van de gids.
Een mooie uitstap maar wel behoorlijk modderig, het is hier momenteel namelijk het regenseizoen.
Dwz elke dag de nodige buien, soms een uurtje soms de hele dag.

In San Rafael del Norte zijn we maar 1 nachtje gebleven. Deze stad is het hoogst gelegen in Nicaragua en staat bekend voor zijn prachtige kerk met een reeks muurschilderingen.

In Jinotega hebben we de klim gemaakt naar de Cerro de la Cruz, een pittige klim met als beloning een prachtig zicht over de vallei (zie foto`s).

Momenteel zitten we in Matagalpa, 105.000 inw. Eergisteren wat rondgewandeld en een museumke bezocht en gisteren de dag van de finale ... voetbal gekeken in een cafe. Die Nicaraguanen (klopt dit John? ) doen net of ze zelf moeten voetballen, dansen, zingen, springen, en de fanfare was ook van de partij. En dat allemaal met een flesje rum erbij .... super gezellig!
Monique en Monique, sorry maar we hebben gesupporterd voor Spanje .... toch voelen we met jullie mee hoor!

Deze voormiddag hebben we de wandeling " Ruta de la guerra `78 " gedaan, uitgeschreven door de non-profit org. Girasol. Deze route werd gebruikt om het leger te ontvluchten.
Met af en toe wat zoekwerk en rivieren die we moesten trotseren (zie foto`s) een hele mooie wandeling.
Vandaag nog wat relaxen en morgen verder richting de kust waar we de 17de Els en vriendin mogen verwelkomen.

Zo dat was het voorlopig weer.
Nieuwe foto`s staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave

Groetjes

Dus Ronny de nodige Tona`s zijn er al gevloeid, ze smaken goed, bijna even goed als de Gallo`s.
Maar de plaatselijke Flor de Cana mag er ook wel zijn.

• 13 Juli 2010 - 18:54

Ma:

hallo jullie,
    dat deed weer eens goed om van jullie te horen.jullie zitten in het regenseizoen en wij in een hittegolf,nie te doen.en voor de rest alles ok met jullie aan de mooie foto's te zien wel.kusjesxxx

• 14 Juli 2010 - 08:30

Hoeb:

Amai, wat een mooie kiekjes uit jullie nieuwe omgeving.
    Groot gelijk dat jullie jezelf eens verwend hebben!!!
    Nog veel plezier en tot de volgende zitting.

Grtz,
    Hoeb@the_ladies

• 15 Juli 2010 - 19:02

Berg:

Spanje ole ole daar roken we idd een dikke sigaar op. Ge zou twijfelen maar tis ne boom. Grote groeten vriendschap