Nicaragua - Costa Rica
Door: Dave en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Tanja
02 Augustus 2010 | Costa Rica, Alajuela
Waar waren we gebleven in ons laatste verslag ... Granada dus !
`s Avonds ( 22 ste) afgesproken met Els, Sofie en nog 2 Belgen Hilde en Bernard (die hadden E & S in Esteli leren kennen) gezellige avond op het terras, Bernard kon moeilijk naar huis en dat vonden wij niet zo erg ... hihi.
De dag nadien met Els de witte dorpjes rond Masaya bezocht. San Juan de Oriente met zijn pottenbakkerijen, Masatepe en Catarina met een prachtige mirador over het Apoyo meer. Allemaal heel mooi alleen hebben we geen enkel wit huis gezien. Nadien via bus, wandelen en een lift afgedaald tot aan het meer waar we een plonsje gewaagd hebben. Heerlijk!
Van Granada zijn we met ons zessen met oude schoolbussen tot in San Juan del Sur geraakt. SJS (10.000 inw. ) ligt in een mooie baai en is ideaal om een paar dagen te chillen. Terrasjes, vis eten, zwemmen en nog eens terrasjes waren de hoofdactiviteiten ... eens iets anders dan vulkanen beklimmen!
Na 2 dgn begon het weer te kriebelen, dus maar terug de bus in richting de volgende bestemming, het eiland Ometepe.
Ometepe ligt in het Meer van Nicaragua en telt 2 vulkanen (Conception en Maderas) van meer dan 1300 m. De vulkaan Conception is trouwens nog actief, laatste uitbarsting was in 1959.
Na een uurtje bussen en 1 u op de ferry vanuit San Jorge stonden we op het eiland. Santo Domingo werd onze uitvalsbasis.
1 Dag naar de San Ramon waterval (40 m) gewandeld, petroglyfen gezien van de jaren stillekes bij de finca Porvenir en gewandeld op de flanken van de Maderas vulkaan tot de mirador op de Conception.
Leuk eiland, alleen al het dagelijks leven is mooi om te zien: vissers met hun netten, vrouwen die de was staan te doen in het meer, sardines die liggen te drogen ... super relaxed allemaal.
Na 6 dgn samen reizen afscheid genomen van Bernard en Hilde die de andere richting op gingen.
Wij vier hadden besloten om een boot te nemen naar San Carlos, dit ligt aan de andere kant van het 8.000 km2 grote Nicaragua Meer, grootste van Centraal-Amerika trouwens.
Om 19 u vertrok de boot, volgeladen met goederen, een 40-tal toeristen en de lokale bevolking natuurlijk.
Onderweg 2 maal gestopt om te laden en te lossen ... 11 u later waren we in San Carlos, dan nog eens 2 u in een klein bootje tot het dorpje Boca de Sabalos.
Boca de Sabalos ligt aan de San Juan rivier die het meer verbindt met de Atlantische oceaan. Piraten gebruikte deze route om Granada leeg te roven en later werd de rivier ook gebruikt tijdens de gold-rush, vooral door Noord-Amerikanen.
1 Dag zijn we in Boca de Sabalos gebleven, een klein handelsdorpje, en de dag nadien El Castillo bezocht.
Het fort van El Castillo werd in 1675 gebouwd door de Spanjaarden als bescherming tegen de piraten, bij het fort lag ook een interessant museum.
Diezelfde dag terug de boot op naar San Carlos, stempeltje gehaald, en een boot genomen richting Costa Rica.
Los Chiles was de eerste halte in Costa Rica.
Hier hebben we enkel de nacht doorgebracht en `s morgens nog samen ontbeten. We hebben afscheid genomen van Els en Sofie in het busstation van Ciudad Quesada .... het waren 2 leuke weken dames !!!!
Zij gingen richting Tortuguero en wij richting Alajuela, waar we nu nog altijd zitten.
Morgen richting Liberia.
Wat betreft Nicaragua, voor ons tot nu toe de NR 1 van Centraal-Amerika, prachtig land, vriendelijke mensen en zoveel te zien en te doen.
Voila de groeten en tot de volgende.
Nieuwe foto`s staan op:
www.travelpod.com/members/tanjadave
Los Chiles was de eerste halte in Costa Rica.
Morgen richting Liberia.
Voila de groeten en tot de volgende.
Nieuwe foto`s staan op:
www.travelpod.com/members/tanjadave
04 Augustus 2010 - 19:57
Pa&ma:
hey kids,
nog geen zeebenen van al dat varen?jullie hebben dus weer het een en ander gezien samen met de vrienden,heerlijk moet dat zijn om zo te kunnen genieten van al dat moois.profiteer ervan.grtjs pa en ma -
04 Augustus 2010 - 19:57
Pa&ma: