Panama - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Panama - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Panama

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

09 September 2010 | Panama, Panama-stad

De BBQ in het hostel in Boquete was geslaagd ... een Argentijn zorgde voor het vlees en de hostelbaas voor het bier.
Een gezellige bende!
`s Anderendaags een rustig dagje, wij hebben nog wat in de omgeving gewandeld en Raf heeft zijn kater verwerkt op de zetel in het hostel.
Ondanks onze lichte kater toch maar beslist om `s avonds om 11 u te beginnen aan de beklimming van de vulkaan Barú (3475 m). Dit is de enige vulkaan in Panama en tevens het hoogste punt van Panama.
We vertrokken met 7 pers. (wij twee, 4 Amerikanen en 1 Canadees) en hebben de top bereikt met 4,5 (2 opgevers en 1 helemaal ziek van de inspanning). Het was dus behoorlijk pittig.
Op de top hebben we een tijdje in de kou moeten wachten voor de zonsopgang.
Op de top kan je bij helder weer de 2 oceanen zien (Carib. en Pacif.), wij hadden pech. Maar de zonsopgang was wel een mooie!
Rond een uur of 10 stonden we weer in het hostel, een beetje gerust en ja `s avonds was het weer BBQ. Deze keer zorgde een Amerikaan voor het vlees, dus hamburgers en worst, en Miguel (hostelbaas) had weer een koelbox vol bier klaar staan.
Gezellig hostelleke!!!

`s Anderendaags de bus en boot genomen naar de Golf van Chiriquí. Een beschermd gebied aan de Pacifische kust met 25 eilandjes. Wij hebben geslapen op het eiland Boca Brava, in een hangmat ... de eerste nacht geen oog dichtgedaan, maar de volgende nachten ging het al een pak beter ... een kwestie van wennen dus.
Hier hebben we een boottocht gemaakt waarbij we verschillende bultrugwalvissen gezien hebben en gesnorkeld. Voor de lunch even aangemeerd op het eiland Bolanos, met een hagelwit strand en palmbomen.
Super mooie tocht !!!

Na 2 dgn op een eiland was het toch weer tijd om verder te gaan.
De volgende halte was Santa Fe, een klein bergdorp in de Veraguas regio.
Een heel mooi gebied met veel wandelmogelijkheden.
We hadden er een leuk, rustig, super proper en gezellig hostel gevonden, dus zijn we 4 nachten gebleven.
Raf heeft deze dagen gebruikt om te rusten en te relaxen en wij hebben ons nog eens kunnen uitleven met een paar wandelingen.
De wandelingen waren uitgeschreven door het hostel, dus met een A4-tje in de hand konden we op pad.
Mooie wandelingen, eentje naar de waterval Alto de Piedra en eentje naar de waterval Salto de Bermejo.
In die laatste hebben we een dipje genomen. We hadden geen zwemgerief bij dus dan maar zonder, er was toch geen kat te bespeuren in de omgeving (allez dat hopen we toch!).

Van de rust van Santa Fe naar de drukte van Panama City.
De hoofdstad heeft jammer genoeg weinig te bieden, veel verkeer, wolkenkrabbers en vuil, vuil, vuil.
Een dag hebben we het toch geprobeerd en rondgewandeld in het oude en nieuwe gedeelte, maar dat viel een beetje tegen.
Wel hebben we een bezoek gebracht aan de sluizen Miraflores, een van de drie sluizen van het Panama kanaal. Uiteindelijk heeft dit heel de dag geduurd omdat we moesten wachten tot er een schip passeerde, maar het was het wachten waard, mooi om te zien.

Vanuit Panama City zijn we nog 2 dgn naar Portobelo gegaan aan de Caribische kust.
Dit was ooit de grootste haven in Centraal Amerika in Spaanse handen.
Het goud van Peru en omstreken kwam hier aan via Panama City om dan te worden vervoerd naar Spanje.
In 1746 kwam door de Britten hieraan een einde.
Nu is Portobelo een klein vissersdorpje waar je nog wat ruines kan bezoeken.
Voor te slapen kwamen we toevallig terecht in een hostel van 2 gekke oudere Amerikanen, Jack en Dennis.
2 Oude zeerotten met een hoop verhalen. We hebben er in ieder geval goed mee kunnen lachen. Ze hadden een kleine bar aan het hostel gemaakt, dus met de nodige biertjes was het weer gezellig.

Na 2 nachten terug naar Panama City.
Gisteren nog even een daguitstap gedaan naar het eiland Tabago.
Een eilandje op 45 min. varen van Panama City, met een klein dorpje en een paar stranden.
Wij 2 zijn nog even naar een uitkijkpunt gewandeld en voor de rest lekker op het strand gelegen.

Vandaag laatste dag Panama.
Het is weer voorbij gevlogen!!!!
Morgen nemen we afscheid van Raf, hij vliegt terug naar huis en wij nemen een vlucht naar Cartagena (Colombia).

Zo dat was het dan alweer!

de foto`s zijn nu aan het opladen op:
www.travelpod.com/members/tanjadave

Groetjes

• 09 September 2010 - 17:21

Hoeb:

DUS TOCH !!!!!!

Ik was vanne week wa aant surfen op't net en kwam toevallig uit op de site van "SBSW" (Salto de Bermejo Secret Webcam).

Man, Man, Man, wa ich do allemaol gezieén hem ???
    Dè is ooch nie vur klein jung ;-)?

Merja, as ne mins zich mer amuseert, hé.
    Vur de rest kan ich zien en leze da het ullie verdomd goed aafgut, dus zow ik zo zegge: DUT ZOE VUERT !!!

Grtz,
    John@the_ladies

• 09 September 2010 - 18:25

SUS:

Leuk!
    Feyen zal spijt hebben dat ie terug moet!!

• 21 September 2011 - 19:38

Hallo:

hoi, ik ben janne claes van achel.
    ik ben met een organisatie afs meegegaan naar panama om hier een jaar te studeren ik leef in de city.
    Maar ik wil in mijn vakantie van 3 maanden gaan rondtrekken in colombia, nu is mijn vraag hoe zijn jullie van panama tot colombia gegaan? en hebben jullie misschien wat tips voor bezienswaardigheden in colombia voor mij.

groetjes
    dit is mijn email aderes janneclaes@hotmail.com