Het meren district en het gezellige Pucón
Door: Dave en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Tanja
25 Februari 2011 | Chili, Pucón
Hola,
Hier zijn we dan eindelijk nog eens met een verslagske.
Vanuit Lago Ranco zijn we via 4 verschillende bussen en na ettelijke uren in Panguipullí beland, een dorpje gelegen aan het gelijknamige meer. Van hieruit hebben we een daguitstap gedaan naar Puerto Fuy, gelegen aan het Pirihueico meer. Prachtig plaatsje !!! Met de bus heen en liftend terug, maar owv een klein misverstand zijn we behoorlijk lang onderweg geweest, geen nood, een gratis sightseeing-tour in dit prachtige gebied.
Van Panguipullí zijn we doorgereisd naar Liquiñe, waar we gekampeerd hebben bij een warmwaterbron. Op dat moment was het heel slecht weer, regen regen regen. Dus zijn we maar 3 keer per dag in die warme baden gaan liggen, met als resultaat een serieus " sauna-effect " ! Na 2 nachten in Liquiñe de bus genomen naar Coñaripe, gelegen aan het Calafquén meer. Hier wat gewandeld en ´s avonds weer lekker de BBQ aangestoken.
Van Coñaripe dan naar Pucón, waar we nu nog steeds zitten.
Pucón is een dorp gelegen aan het Villarrica-meer en het Villarrica nationaal park, allemaal genoemd naar de nog steeds actieve vulkaan Villarrica.
In Pucón kan je tal van activiteiten doen: de vulkaan beklimmen, raften, canyoning, kayak, ducky, hidrospeed, paardrijden, mountainbiken, enz... genoeg om ons bezig te houden.
Momenteel wonen we in een hostel waar we voor kost en inwoon de boel een beetje moeten runnen.
Regelmatig organiseren we een BBQ of een hot-dog avond en zitten we gezellig rond het kampvuur.
Het bevalt ons goed moeten we zeggen, maar we weten nog niet hoe lang we hier gaan blijven....
We houden jullie zeker op de hoogte!!!
Groetjes
D&T
nieuwe foto´s staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave
Hier zijn we dan eindelijk nog eens met een verslagske.
Van Coñaripe dan naar Pucón, waar we nu nog steeds zitten.
We houden jullie zeker op de hoogte!!!
Groetjes
D&T
nieuwe foto´s staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave
26 Februari 2011 - 22:36
Berg:
Amigo amiga, alles loopt nog steeds lekker voor jullie. Nieuwtje van over hier. Wij gaan trouwen vrienden. Groetjes C&E -
27 Februari 2011 - 15:18
Ma:
hey kids,
weeral van die mooie foto's.oh, dat raften ik krijg er kippevel van,dat is gewoon bangelijk.lijkt me levensgevaarlijk.maar geniet ervan.
dikke xxx -
27 Februari 2011 - 18:36
Ann:
Wat leuk, Tanja, toast met kaarsjes voor je verjaardag ! :-) Nog steeds superleuk om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken. -
25 Maart 2011 - 03:59
Stephen:
Hello Tanya and Dave,
you guys are the best...
Thanks for looking after us, we'll see you in cape town!
08 April 2011 - 14:26
Maartje En Wessel:
Hoi Tanja en Dave
nog steeds in pucon hostel?
Of inmiddels alweer onderweg?
Ben benieuwd!
Wij zijn nu in Peru.
Arequipa.
Groetjes en heel veel fun!