La Cordillera Blanca
Door: Dave en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Tanja
08 Augustus 2006 | Peru, Huaraz
Woensdagmorgen aangekomen in het mooie Huaraz 3.100 m. Deze stad ligt tegen de Cordillera Blanca, grote bergketens met pieken van 5-6.000 meter. Prachtig uitzicht dus ! Hier hebben we een heel goed hostelleke gevonden, 'Cayesh' gerund door een engels/peruviaans koppel , redelijk nieuw, met keuken (nog es lekker gewoon eten)en warme douches. Van hieruit hebben we prachtige 1-dags-tochten gemaakt, effe wat uitleg: eentje naar de ruines van Wilcawain, dit dorpje ligt 3u flink stappen langs bergdorpjes, onderweg kom je veel loslopende honden tegen de meeste doen niks maar enkele doen best lelijk, een keer hebben we zelfs de bazin moeten roepen om ze tegen te houden, geen probleem maar ze had wel graag 1 Soles gehad, dat doe je dan maar he. Het pad was niet zo duidelijk dus hebben we vaak de weg moeten vragen, maar de mensen vinden dat niet zo erg ze willen steeds een babbeltje slaan. Diezelfde dag zijn we nog verder gewandeld naar Monterrey (een dorpje met natuurlijke warmwaterbaden)samen met 2 Israeli's die we ontmoet hebben bij de ruines. De tweede tocht die we gedaan hebben was naar Laguna 69 (4.050 m). Dit was de mooiste van allemaal, een tocht van in totaal 5,5 u met mooie uitzichten en af en toe een stevige klim. De laguna lag tegen de gletsjer met helder blauw water. De laatste tocht was naar Laguna Churup (4.600 m). 's morgens in de colectivo (klein busje) kennis gemaakt met David (Zwitser), hij was maar alleen dus hebben we de tocht samen gedaan. Het was een heel zware tocht ook al omdat we in het begin fout gelopen waren. Maar uiteindelijk hadden we het pad terug gevonden. Laguna Churup was niet zo mooi als '69'. We hebben 2 dagen verplichte rust gehad, vrijdag was Tanja ziek en zondag Dave, allebei met dezelfde symptomen (overgeven, diarree, beetje koorts,...) maar gelukkig was het 's anderendaags alweer over. Maar dat hoort bij het reizen zeker !
Vanavond vertrekken we met de nachtbus naar de hoofdstad Lima, een ritje van 8 uur. Daar zullen we waarschijnlijk de foto's laten ontwikkelen en op de site zetten.
Groetjes
Groetjes
08 Augustus 2006 - 19:10
Frank En Desiree:
dave,tanja we volgen jullie nog steeds indrukwekkende foto's die jullie doorsturen groetjes en wees voorzichtig -
08 Augustus 2006 - 20:48
TR3:
Gewoon schitterend, geniet er nog van en.... k hou jullie in de gaten!!!
Grtz,
Noel. -
08 Augustus 2006 - 21:21
Jerre:
Hey makkers, goe bezig daar aan de andere kant van het aardbolleke! ;-)
Seg, beachparty is ondertussen geweest, was goed maar tis toch ni hetzelfde zonder de man met het surfbord!haha allè groeten -
08 Augustus 2006 - 21:33
Nathalie:
Hey Tanja&Dave
Jullie doen het daar zo te zien fantastisch. Prachtige foto's, leuke verhalen. Ik vind het spannend te kunnen meevolgen. Nog veel plezier!
10 Augustus 2006 - 19:52
Dirk En Monique:
Tof om weer iets te lezen van jullie! We kijken al uit naar de volgende reeks foto's. Groetjes -
11 Augustus 2006 - 18:55
Anouk & Danny:
have fun en we missen jullie wel een beetje hoor ;o) -
12 Augustus 2006 - 22:55
Jaak En Leonie:
we volgen je op de voet en kijken met spanning uit naar je fotos
nog een fijne reis en hou je gezond
doei -
13 Augustus 2006 - 18:53
Brebel:
Ha Breem en Tanja,
dacht zal hier ook eens wa van mij late horen he. Leuke avonturen hebben jullie daar !! De sfeer zit er volgens mij goed in. Gelukkig terug beter want ziek zijn is maar niks. Vele groeten uit Lommel grtjs Brebel -
13 Augustus 2006 - 19:31
Ronny En Kirsty:
Ik hoop dat jullie terug op en top fit zijn, maar deze kwaaltjes kan je toch niet tegenhouden. Ik kijk al uit naar de nieuwe foto's. Hier alles zijn normale gangetje met al koude avonden 's avonds.
Kirsty -
14 Augustus 2006 - 12:58
Ann:
Wel jongens, zit hier in de bib van Knokke naar jullie kiekjes te kijken (moet wel, want het is hier een zondvloed) en dedju, dat is me daar nogal wat !
Groetjes ! -
15 Augustus 2006 - 09:53
Henny Kissen:
hoi;wat een mooie fotos ,het ziet er prachtig uit daar aan de andere kant van de aardbol?Geniet er nog van en bijf maar mooie kiekjes doorsturen.ps.de zaal voetbal heeft met 6-3 verloren tegen lanaken.Als jij erbij was geweest hadden we zeker gewonnen.Blijf gezond en voorzichtig alle bij Doei.