Lima - Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Lima - Arequipa - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Lima - Arequipa

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

16 Augustus 2006 | Peru, Arequipa

Viva Arequipa, hiep hiep hoera !!!!!
Ja, we zitten nog een beetje in de sfeer van het jaarlijkse feest hier, Arequipa bestaat vandaag 466 jaar en dat wordt gevierd. Gisteren hebben we zelf de bloemetjes buitengezet samen met de Peruvianen, ´t was gezellig. Maar eerst beginnen bij ´t begin. In Huaraz hadden we een bus-cama genomen ipv altijd die economicos. De bus-cama is eigenlijk een slaapbus en dat scheelt, lekker veel plaats en een dekentje + kussentje van de firma. In Lima hadden we een hotelleke genomen in de buitenwijk Miraflores, hier is het rustiger en veiliger, en achteraf bekeken een goede keus, het was er ook gezellig vertoeven. Als je naar de stad wilde was het maar 25 min. met de collectivo. Deze rit lijkt wel een racebaan voor collectivos, die mannen zijn nie goed wijs. Maar we zijn er geraakt ! In de stad vanalles bezocht: prachtige koloniale gebouwen die nog overeind zijn gebleven uit de spaanse periode, museumpje meegepikt, en natuurlijk veel plaza`s en kerken, deze zijn zoals overal in Peru goed onderhouden maar een paar straten verder zie je de realiteit. De wissel van wacht bij het regeringsgebouw was indrukwekkend. ´s avonds zijn we telkens in Miraflores gebleven, hier kan je lekker eten en drinken, we dachten dat we een goei cafeetje gevonden hadden maar hier hadden ze alleen maar liter-pinten .... zo slecht is dat ook wel niet maar het was voor
Tanja nogal zwaar om te drinken met een hand. De avond nadien nog een gezellige kroeg ontdekt, heel klein maar lekker knus, aan de praat geraakt en Erika en Patricia (Peruviaanse) en een Canadees, goed in den olie en zonder problemen thuis geraakt.De dag nadien toch om half 10 opgestaan want we moesten uitchecken. Nog wat rondgehangen in het park, foto`s binnengebracht en opgehaald en `s middags de bus genomen naar Nasca. Nasca is bekend om zijn \'nasca-lijnen\', dit zijn reusachtige motieven die in de woestijn van Nasca zijn getekend of uitgegraven en dit ergens rond 300 tot 900 N.C. De tekeningen, zoals de Alcatraz-vogel is 285 m lang, de aap is 90 m, de Condor is 135 m, zo hebben we er 13 kunnnen bezichtigen met een klein sportvliegtuigje voor 4 personen op een hoogte van 400-500 m. ´t was de moeite, vooral omdat de tekeningen enkel vanuit de lucht te zien zijn. Daarom is het nog steeds een raadsel waarom en hoe ze zo`n symmetrische lijnen hebben kunnen maken ... (zie foto`s). Jammer genoeg had Nasca niet meer te bieden, dus na 1 nachtje zijn we al verder getrokken naar Arequipa. Deze keer terug met een economico (bus-cama zat vol en veel te duur), we hebben het geweten, geen oog dicht gedaan, maar slapen kunnen we later nog. Arequipa is de tweede grootste stad met 620.000 inw. en ligt tegen de vulkaan El Misti (maar deze is gelukkig uitgedoofd), en 300 dagen zon per jaar, dus we zitten wel goed. Veel gebouwen zijn hier gemaakt uit vulkanische witte stenen. Ook hier weer een prachtige plaza en mooie kerken maar de hoofdattractie is het Monasterio de Santa Catalina. Een klooster zo groot als een dorp, hier hebben we toch wel een uur of 2 rondgelopen. Gisterenavond dus de vooravond van het grote feest, bij ons in de straat veel eet- en drankkraampjes en veel volk. We hebben vanalles geprobeerd, en bij een bleek achteraf dat we een of ander hart gegeten hadden, `t was wel lekker. De mensen stonden allemaal in de straat met hun eigen drankflessen, leuke drukte de sfeer zat er goed in. Vandaag dus de officiele feestdag met optocht, we dachten we gaan die effe bekijken maar na 2 u bleek dat deze in totaal 9 uur duurt. Een beetje van het goede teveel. Je kan deze optocht een beetje vergelijken met carnaval bij ons, alleen zonder drank in de stoet en vooral dans- en muziekgroepen. De mensen stonden rijendik in de straat met eigen stoelen, eten en drinken, maar dat kan je wel gebruiken voor 9 uur he.
Morgenmiddag vertrekken we richting Colca-Canyon.

Groetjes

• 16 Augustus 2006 - 06:40

Anouk & Danny:

Wat een leuke verhalen weer, lekker spannend allemaal... tja en carnaval je moet er voor zijn hé ;o)

greetz

• 16 Augustus 2006 - 19:58

Dirk & Monique:

Jullie maken nogal wat mee op een week. Misschien maar goed dat je vantevoren niet altijd weet wat je eet :-)Geniet lekker van de zon want hier blijft t regenachtig. Leuk om de nieuwe foto's te bekijken (mooie natuur-kiekjes!); zo kunnen we ons een beetje een beeld vormen van jullie avontuur! xxx

• 17 Augustus 2006 - 12:04

John Karton & Dames:

Hey Trippers,
    Alles kids at the other side ??
    Daar heb ik nu al altijd van gedroomd zég, carnaval vieren met een één liter pint in de ene hand en een broodje apehart in de andere... Heerlijk ....

Profiteer ervan en mail me die culinaire "hoofd"schotels eens door ...

• 17 Augustus 2006 - 16:42

Gust & Chris:

Laatst nog een documentaire gezien over Nasca. Dat is inderdaad indrukwekkend. Er is daar een oude Duitse wetenschapster, inderdaad een zij, die daar al tientallen jaren onderzoek naar doet. Zij ziet er intussen even oud uit als de lijnen daar. Nog veel plezier. Gust & Chris

• 17 Augustus 2006 - 18:58

Igor:

Hoi,
    zo te horen, allez zo te lezen gaat het allemaal goed met jullie, houden zo. Op naar nieuwe ontdekkingen en "avonturen"!!
    Ciao Igor

• 17 Augustus 2006 - 22:15

Ritmo-danza Team:

helow,

ook vandaag konde wij het natuurlijk weer niet laten om eens even te komen piepen!! en het valt ons dus op dat jullie zich niet vervelen!!! ahwel jullie hebben niet meer dan gelijk want als ik de kans kreeg dan wist ik het ook wel!! nog een leuke tijd samen, geniet ervan en op naar het volgend verhaal met andere woorden houd ons op de hoogte!!!!

groetjes

van the bitches

jessi perez & karen!

• 18 Augustus 2006 - 16:44

Bart & Hilde:

Hey,
    Mooie foto's en toffe verhalen, lekker spannend.
    Nog veel plezier.
    En we kijken al uit naar het volgende verhaal.

Groeten

• 19 Augustus 2006 - 10:39

Dollyke:

Reizend koppelke ik volg jullie nog steeds he.Man man jullie hebben het toch ma goe he, leuke foto\'s en toffe verhalen,blijf ervan genieten.
    Salu en we lezen het wel weer

• 20 Augustus 2006 - 15:25

Jan, Patricia & Inez:

Hey hey,

Fijn om te horen en te zien dat het jullie goed gaat, daar aan de andere kant. Geniet er verder nog van en tot de volgende. Bay Bay.

• 23 Augustus 2006 - 18:21

Ronny En Kirsty:

Geweldige fotootjes...kunnen we lekker meegenieten, terwijl het hier maar regent en regent en regent!
    Bernie is ook papa geworden van een zoontje.

• 25 Augustus 2006 - 11:30

The One- Leg-bandit:

Knappe reis wat jullie aan het maken zijn. Onbetaalbaar, de dingen die jullie meemaken en zien. Hou ons op de hoogte van jullie belevenissen en nog een fijne reis gewenst. Haje Koen!!!!! PS: bedankt voor jullie kaartje in de kliniek.