Torres del paine / Ushuaia - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Torres del paine / Ushuaia - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Torres del paine / Ushuaia

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

06 November 2006 | Argentinië, Ushuaia

Hola Chicos y chicas,
Laatste berichtje eindigde in Puerto Natales. Van hieruit hebben we alles geregeld om het NP Torres Del Paine te bezoeken. Na een nachtje slapen zijn ze ons om half 8 met de bus komen oppikken. Met 1 rugzak vol eten en de andere geladen met tent, slaapzak, kookgerei en kleren waren we klaar voor de tocht. In het park hebben we in 3,5 dagen de befaamde `W`gewandeld, in totaal zo`n 76 km, dit is van begin tot het einde een prachtige wandeling. Meestal op en neer door valleien die dan eindigden bij een uitkijkpunt van een berg of gletsjer. Met momenten best zwaar, de 2de dag hebben we zelfs 10,5 u gewandeld (eigenlijk een beetje te veel, maar ja). Het weer was over het algemeen goed, de eerste dag wel alles gehad van `s morgens regen tot zon en sneeuw, maar `s avonds hadden we toch goei weer op de camping. De 2e en 3e dag lekker zonnig weer, maar de 4e (laatste) dag was het een regen en sneeuw dag. De krachtige wind was er wel elke dag, die hoor je zelfs van ver af komen, onbeschrijfelijk. Vooral `s nachts in je tentje was het af en toe heftig. Na 3,5 dag wandelen terug aangekomen in Puerto Natales, waar we alles hebben laten drogen voor de kachel en een lekker douchke genomen, dat deed deugd. `s anderendaags vertrokken naar Punta Arenas, ons laatste stadje in Chili. Hier zijn we `s middags naar het strand van Seno Otway gegaan, waar je elk jaar rond deze tijd Magellaan Pinguins kan bezichtigen. Deze pinguins komen hier elk jaar terug om hun eitjes te leggen en uit te broeden. Ze blijven tot maart, dan zijn de kleintjes zwemklaar voor de grote tocht. We hebben er zo`n 100 gezien op het strand, leuke beestjes. Van Punta Arenas de bus genomen naar Ushuaia, 11 u bussen waarvan de helft op een ripio (zandweg). Weeral een land achter ons gelaten, het gaat nog steeds te snel voor ons ! Momenteel zitten we dus in Ushuaia 'het einde van de wereld' zoals ze hier zeggen. Aan ene kant van deze stad liggen bergketens en aan de andere kant ligt het Beaglekanaal. Prachtige omgeving ! Ons eerste dagje de stad verkend en wat museums bezocht (zoals het maritiem- en strafkolonie- museum). De 2e dag zijn we weer eens gaan wandelen, deze keer in het NP Tierra del Fuego, hier hebben we een wandeling van zo`n 4,5 u gedaan langs Bahia Ensanada en Bahia Lapataia, deze liggen allebei in het Beaglekanaal. Deze wandeling hebben we weer samen met Luc en Ellen gedaan, na een korte onderbreking zijn we mekaar weer tegengekomen. De dag nadien zijn we met z`n vieren het oude houtakkerspad opgewandeld, leuke wandeling die eindigde boven bij de Martial gletsjer, deze gletsjer hebben we voor een stuk kunnen beklimmen. We hebben hier trouwens prachtig weer, overdag een lekker zonnetje met af een toe wat wind. Vandaag een boottocht gedaan over het Beaglekanaal langs enkele eilanden met zeeleeuwen en vogels. Morgen vertrekken we normaal gezien met Lade airlines naar Puerto Madryn, maar onze vlucht van 7.30u heeft vertraging alleen weten we nu nog niet hoeveel, morgenvroeg om 9u gaan we nog eens horen, hopelijk valt het een beetje mee. Het verlaten van Ushuaia is niet simpel, vluchten die voor de rest vd maand al volzet zijn, en maar enkele busmaatschappijen die de eerstkomende week ook al volzitten. Zo zie je maar niks reserveren heeft soms ook zo z`n nadelen. Wordt vervolgd !
Groetjes

• 07 November 2006 - 12:10

R.v.M.:

"de 2de dag hebben we zelfs 10,5 u gewandeld... "

Ik ken iemand die dat daar in het noord-oosten (provincie Misiones) niet gaat kunnen :-) :-)

• 07 November 2006 - 14:48

Peggy:

Jawadde, en wij hier in Mol maar achter ons pc'tjes zitten .... geef mij toch ook maar een schoon beestje om naar te kijken :-)))

• 08 November 2006 - 18:46

Dirk En Monique:

Jullie zitten (liever gezegd staan) niet stil !! Doorzettings vermogen zit wel goed :-) We hebben genoten van de nieuwe foto's. Succes met de doorreis!

• 08 November 2006 - 20:33

Stefan En Elke:

Aan het reisverslag te horen is het weer een hele toffe plek waar jullie zich nu bevinden.Jullie worden nog echte bergbeklimmers.Groetjes van de kids en tot de volgende.

• 09 November 2006 - 17:38

Kirsty En Ronny:

Ja watte...wat een lange wandelingen...geef mij toch maar mijn fietsje.
    Nog veel plezier daar en spaar S & R een beetje als ze afkomen hè!!!

• 12 November 2006 - 18:20

Feesters Bij Mario:

Hoi schatjes

Leuke foto's!!!
    Jullie krijgen de groetjes van de hele familie hier!!

SUS

• 13 November 2006 - 11:59

Mano En Ellen:

Boca Juniors-Quilmes 3-1. Ze staan nu 4 punten los, met nog 4 matchen te gaan. Kans zit er dik in dat ze kampioen spelen als jullie in Buenos zijn 26/11 Boca-Colon).
    Ik heb een adres om vlot kaartjes te bestellen en ga je dat binnenkort doormailen. Ik heb het momenteel niet bij.
    Je kan de kaartjes ook zelf halen in het stadion, maar dan kan het zijn dat je voor deze tickets 48 uur in de rij moet gaan staan.

Groetjes

• 13 November 2006 - 19:39

Frank En Desiree:

tanja en dave we blijven jullie volgen geniet er van en tot met de feestdagen?

• 17 November 2006 - 08:54

Tessa En Nico:

Niet te doen! Van zo'n plekjes kunnen wij alleen maar dromen... of ook actie ondernemen :-)

Profiteer er maar goed van, en we zien je binnenkort weer (ff) terug!

Tessa en Baetena