Noord-Argentinie - Reisverslag uit Cafayate, Argentinië van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Noord-Argentinie - Reisverslag uit Cafayate, Argentinië van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Noord-Argentinie

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

18 November 2006 | Argentinië, Cafayate

In ons laatste berichtje hadden we het over onze vlucht met Lade. `s morgens moesten we nog eens gaan horen...en ja onze vlucht ging toch door, maar met een vertraging van 12 u, geen probleem, er zijn ergere plaatsen om vast te zitten dan Ushuaia. Lade is eigenlijk een service vh leger die goedkope vluchten aanbiedt en blijkbaar (hoorden we achteraf) loopt er regelmatig iets fout. Half 10 `s avonds wandelden we op de tarmac van de luchthaven van Ushuaia richting het propellervliegtuigje voor 40 passagiers dat ons naar Puerto Madryn zou brengen. Zeer klein vliegtuigje dus dat super gevoelig is. Bij het opstijgen kregen we te horen dat we 3 tussenlandingen gingen maken, en dit op een vlucht van 5 u ... `s morgens vertelden ze ons nog dat we een rechtstreekse vlucht hadden, maar daar zal wel iets zijn tussengekomen zeker ! Bij de eerst tussenlanding haalden ze al een ladder boven om in de rechtste propeller olie bij te doen. Achteraf wel lachwekkend maar op dat moment iets minder leuk. Door al die tsslandingen kwamen we pas om 4 u `s nachts aan in Puerto Madryn. Alles gesloten op een tankstation na, hier hebben we tot een uur of 8 gewacht samen met een nederlands koppel uit Bergen-op-zoom. Puerto Madryn, leuk stadje aan de Atlantische oceaan. Dit staat bekend als uitvalsbasis voor de Peninsula Valdes, waar je naar de walvissen, pinguins enzo kunt gaan kijken. Maar na een slapeloze nacht hadden we geen goesting in een tour met gids bij 30 gr.C. Dus hebben we maar besloten om een mountainbike te huren en langs de kust te fietsen. Net vertrokken, zagen we al 2 walvissen redelijk kort bij het strand (maar goed dat we geen tour gedaan hebben). De dag nadien de bus genomen naar Cordoba, onze eerste echte lange busrit, 18 u. `t viel eigenlijk goed mee, goeie service en veel plaats in de bus. Cordoba, 2de grootste stad van Argentinie met veel koloniale gebouwen. Hier 1,5 dag rondgelopen en genoten vd stad. Van Cordoba naar Salta gereisd. Salta ligt in het noorden en noemen ze ook `la linda` (de schone). Ook hier prachtige gebouwen en dit in een tropisch klimaat. Hier enkele museums bezocht en vooral genoten vh plaatselijke bier op de vele terrasjes rond de plaza. Van Salta de Quebrada de Humuhuaca ingetrokken tot het dorpje Tilcara. De Quebr.de H. is een woest gebied dat zich onderscheid door de vele rotsformaties met in de valleien een microklimaat. Tilcara met z`n 3000 inw. ligt dicht bij de Boliviaanse grens, je merkt dat hier weer alles authentieker is. Mensen leven meer op straat en sommigen spreken nog Quechua (oude indiaanse taal). Van hieruit de omgeving bezocht. Prachtige wandelingen in de bergen gemaakt, het noordelijker gelegen Humahuaca bezocht en genoten vd rust. Nu zitten we in Cafayate, hier maken ze blijkbaar de beste witte wijn vh land. De eerste dag dan ook een wijn-/kaas-excursie gedaan met de andere gasten van ons hostel. Wij zijn naar de wijnvelden van Vasija Secreta gegaan, heel lekkere wijn, hier wordt nog alles manueel gedaan. Hebben we maar een flesje gekocht om het bedrijfje te steunen he... `s middags dan de kaasboerderij bezocht, geitenkaas gegeten maar toch niet zo lekker als de Belgische kazen. Na de middag de Quebrada del Conchas bezocht met Fernando (iemand vh hostel). Hier ook weer de gekste rotsformaties gezien die ontstaan zijn door wind en regen. In dit gebied een paar korte wandelingen gedaan. Het was prachtig maar ook behoorlijk heet onder de zon. Vandaag naar de mirador van Santa Teresita en langs de wijnvelden gewandeld. Voor de rest staat er niks meer op de planning voor vandaag, misschien nog een terrasje meepikken, want het is er het weer voor !!! Cafayate is een leuk plaatsje en we hebben een super goed hostel, heel vriendelijk en behulpzaam. Morgenvroeg om 6 u nemen we de bus naar Tucuman.
Hasta la pasta !

• 19 November 2006 - 12:17

S & R:

Wijn...wijn...wijn??? Dave lust toch geen wijn???

• 19 November 2006 - 13:26

Bergman:

T gaat u weer fantastisch af zo te lezen. Sterk bezig geniet er van vrienden. En tot de tiende voor e natje x

• 19 November 2006 - 18:20

Kirsty En Ronny:

Wel akelig zo'n krakkemikkelig vliegtuigje!
    En dan die temperatuur;stuur maar wat zon naar hier, want hier regent het momenteel overvloedig, jammer genoeg.
    Groetjes en veel plezier.

• 21 November 2006 - 21:17

Dirk En Monique:

Wow, wat een vlucht! Bij een tussenlanding met een prima vliegtuig krijg ik t al spaans benauwd.. keep it cool! Groetjes

• 23 November 2006 - 21:02

SUS:

Maar goe da de twee Moniqueskes niet bij in da vliegtuigje zaten!!

• 26 November 2006 - 19:29

Jerre:

Hey maatjes... Het gaat lekker bij ullie precies?!
    Bij ons begint het ook weer te bollen op de voetbal, gewonnen tegen koersel en cobox. Hey as ge ullie vliegtuig zou missen (bij vertrek nr Azië)....Den 22e dec ist weer feest in de pebbles!
    gr jerre

• 27 November 2006 - 13:46

Ann:

Hallo globetrotters,
    Wat is me dat allemaal, van de sneeuw naar de zon en omgekeerd. Nog geen snotneus opgedaan ondertussen ? Enne, kunnen jullie me eens een postpakketje wijn laten bezorgen ? :-)
    Groetjes !