Noord- en centraal Vietnam - Reisverslag uit Hoi An, Vietnam van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Noord- en centraal Vietnam - Reisverslag uit Hoi An, Vietnam van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Noord- en centraal Vietnam

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

18 Februari 2007 | Vietnam, Hoi An

De 6e 's morgens aangekomen met de nachttrein in Lao Cai, 4 km vd Chinese grens. Van daaruit met een busje naar Sapa, waar we 2 dagen hebben rondgewandeld. Hier hebben we een Black H'mong en een Dzao stam bezocht. De streek staat bekend om zijn terrasbouw (zie foto's). Mooi om te zien maar februari is niet de ideale maand (veel mist). Van Sapa terug naar Hanoi, waar ze ons met een busje naar Halong City hebben gebracht. Hier met 13 pers. de boot op richting Halong Bay. Halong Bay bestaat uit zo'n 3000 rotseilanden (met grotten en stranden) gelegen in de golf van Tonkin. 2 Dagen met de boot rond deze magische eilanden gevaren en 1 dag rondgewandeld op het enigste bewoonde eiland van Halong, Cat Ba Island. Hier een kleine trek gedaan tot het hoogste punt van Cat Ba, maar 350 meter hoog maar het uitzicht was prachtig ! 's Namiddags voor de eerste keer deze vakantie op het strand gelegen .... zalig ! Halong Bay vonden we echt knap. Terug in Hanoi zijn we weer volk van Hamont tegen het lijf gelopen. Davy (Kezz) en z'n drie vrouwen Mieke, Karen en Bieke, zij gaan zo'n 3-tal weken door Vietnam trekken. Samen wat gaan eten en een pintje gedronken. Het was gezellig en leuk om nog 's in ons eigen taaltje te klappen. Na Halong Bay nog 2 dagen in Hanoi gebleven. Vooral veel gewandeld door de kleine straatjes en de laatste dag het mausoleum van Ho Chi Minh bezocht. Toch wel speciaal om te zien. Na verschillende controles mochten we het gebalsemde lichaam gaan bekijken. Hanoi verlaten voor Ninh Binh. Dit dorpje ligt 90 km ten zuiden van Hanoi maar toch 4u gereden, het transport is nog altijd niet optimaal. In Ninh Binh Tam Coc, Hoa Lu en Kenh Ga Village bezocht met een brommertje. Tam Coc noemen ze hier de Halong Bay tussen de rijstvelden. Met een roeibootje de Noa Dong River op langs de grote rotsformaties tussen de groene rijstvelden. Onderweg zijn we ook onder 3 grotten door gevaren, de langste was 127 m... indrukwekkend ! Hoa Lu bestaat uit tempels en een koninklijk paleis uit de Dinh dynastie, leuk maar na de zoveelste tempel in Azie heb je het wel een beetje gezien. Op het einde van de dag nog een drijvend dorp bezocht,Kenh Ga. Na Ninh Binh zijn we beland in Hoi An. Veel oude gebouwen en vroeger een belangrijke haven. Het stikt hier nu van de kunsateliers, kleermakers en restaurantjes, dus alle pijlen gericht op de toeristen. Veel toeristen laten hier voor een prikje een pak maken, aan ons niet echt besteed. Eergisteren met de fiets naar de Marble Mountains gereden. Vijf kleine bergen in deze vlakke omgeving waarop een hoop tempels en boedha's staan, bedevaartsoord voor de Vietnamezen. 's Avonds met de plaatselijke bevolking (en een hoop toeristen natuurlijk) het Chinese nieuwjaar (Tet) ingezet. Er waren volksspelen, volksdansen en om 12u vuurwerk. Het jaar van het varken werd ingezet, en wij hadden nog iets extra te vieren met Tanja haar verjaardag. Je merkt wel dat de vietnamezen heel gelovig zijn, na 12u zag je overal mensen papieren opbranden voor hun huis. We denken dat er wensen of spreuken op staan. En de eerste persoon buiten de familie die op bezoek komt bepaald het geluk voor het komende jaar, dus als die man of vrouw getrouwd is, een goede job heeft en geen crimineel verleden heeft, dan is het jaar goed ingezet. Wij hebben de eerste dag van het nieuwe jaar doorgebracht op Cua Dai Beach. Deze voormiddag nog een tripje gemaakt naar My Son, een belangrijk centrum van het vroegere koninkrijk van Champa (4e tot 13e eeuw), en staat op de Unesco-lijst. Enkele gebouwen stonden nog recht, en de rest is herleid tot ruines door ouderdom en bombardementen vd Amerikanen. Op de site zag je nog verschillende kraters. Vanavond trekken we verder naar het zuiden. Onze volgende stopplaats wordt Nha Trang.
Allee de groeten.
ps: ook nieuwe foto's bij vorig bericht.

• 18 Februari 2007 - 08:19

Kirsty En Ronny:

Weer kei mooie foto's en tof verhaal; echt genieten.
    Amai dubbel feest bij jullie...happy birthday to Tanja!

Groetjes

• 18 Februari 2007 - 12:28

SUS:

Ben blij om nog eens een berichtje te zien van jullie begon me al ongerust te maken!! Jullie hebben wel geluk dat je 2 keer Nieuwjaar hebt kunnen vieren en dan nog wel tesamen met Tanja haar verjaardag.

Groetjes SUS

• 19 Februari 2007 - 05:42

Jan Brouns:

wat een prachtige ervaringen !!!
    enjoy it !!

• 19 Februari 2007 - 20:34

Willy:

Hoi Dave en Tanja
    Nog eens wat nieuws van de zaal , maar eerst nog wat zien jullie er nog goed uit zeg na het lange reizen en mooie foto's zeg zo zie je nog eens iets hé anders alles goed hier ook en met de zaal ook we staan weer met de twee ploegen op kop maar de weg is nog lang en het hoeft zeker niet , de groetjes van ons allemaal en geniet nog hé
    baai

• 20 Februari 2007 - 11:49

John Karton & Dames:

Hi trotters,
    Zo te zien is gelukkig alles dik in orde.

Na meer dan een half jaar rond te trekken, vind ik het wat overdreven om nu al een beetje op't strand wat gaan liggen luieren.

Now valde geillie mich wel wa tege.

Profiteertermervan en kunde mich wa kartouchen van de vc meebrenge ?

Gegroet,
    John Karton & Dames

PS : ons gezinnetje is met één eenheid vermeerderd : LIEN van de John van Gerard van de'n Hoeb

• 21 Februari 2007 - 20:02

Ellen En Luc:

het ziet er weer allemaal vree gezellig uit! Kijken alweer uit naar jullie volgende 'belevenissen'. Het enige spannende dat wij de afgelopen dagen hebben meegemaakt was Hamet carnaval! Amuseer jullie nog zeer goed, maar dat zal geen probleem zijn! Groeten

• 24 Februari 2007 - 15:29

Ann:

Tanja, allereerst een late maar gelukkige verjaardag, hé, meisje !Zo te zien loopt alles daar nog op rolletjes. Blij nog eens een foto van jullie te zien. Jullie hebben nog geen spleetoogjes gekregen :-) Veel plezier nog en tot het volgende verslag !