Zuid-Thailand - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Zuid-Thailand - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Zuid-Thailand

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

29 Maart 2007 | Thailand, Krabi

Van Battambang zijn we naar de grens gereden. Ook deze grensovergang ging vlotjes. Te voet de grens over en een tuk-tuk naar het centrum van Aranyaprathet genomen. In dit levendige grensstadje zijn we 1 nacht gebleven. Het is te zien dat we terug in Thailand zijn, overal is er Padthai (soort noodles met groenten klaargemaakt in de wok) te koop langs de weg, lekker !!! De dag nadien om 6u 's morgens de trein genomen naar Bangkok. In het station van Bangkok direct een ticketje geregeld richting Surat Thani. Deze treinreis duurde 11u dus hebben we maar een nachttrein genomen. Van Surat Thani een bus genomen naar de pier en na 4 u varen met de ferry eindelijk aangekomen op het eiland Koh Phangan. Dit eiland ligt in de Golf van Thailand, 100 km van Surat Thani. Hier zijn we 5 nachten gebleven. 2 Dagen een brommer gehuurd om het eiland te verkennen en voor de rest wat gezwommen, gesnorkeld, gelezen en eens lekker niks doen ..... meer wordt er niet van je verwacht op zo'n eiland. Het weer was ook in orde, elke dag rond de 35 gr en af en toe een kleine regenbui. 's Morgens Koh Phangan achter ons gelaten en na ferry, bus, andere bus en weer een ferry zaten we op het volgende eiland, Koh Phi Phi. Dit eiland ligt in de Andeman Zee, helemaal aan de andere kant, 1,5 u varen van het vasteland. Naar het schijnt zou Koh Phi Phi het mooiste eiland van Thailand zijn en dat wilde we natuurlijk gezien hebben. Het is inderdaad een mooi eiland met rondom prachtige rotsformaties en met nog een paar minder bevolkte stranden. De prijzen liegen er wel niet om, we hadden zowat de goedkoopste hut vh eiland maar het was nog 3x duurder dan op Koh Phangan. Wat mooi is moet je voor betalen he ! Een dag zijn we gaan snorkelen rond Koh Phi Phi en nog een paar andere eilanden in de buurt. Het is er mooi vooral boven water, het koraal was niet zo kleurrijk als we dachten (misschien een beetje verwend na The Great Barrier Reef in Australie) . Na 2,5 dag de ferry terug genomen naar Krabi. Hier zijn we nu 3 nachten gebleven. 1 Dag met een long tail boot naar Railay gevaren. Dit is een klein dorpje op een schiereiland vooral bekend om het rotsklimmen. Samen met gids Iep ben ik (Dave) een halve dag gaan klimmen. Heel plezant maar op het einde wel vermoeiend. 's Namiddags met de brommer de streek verkend en naar het kuststadje Ao Nang gereden. Vandaag hebben we voor een halve dag kookles gevolgd, kunnen we thuis lekker Thais koken ..... of toch proberen. Vandaag eindigt het hoofdstuk Thailand alweer. Morgenvroeg vertrekken we richting Penang. We hebben besloten om de laatste maanden door te brengen in Maleisie en als afsluiter gaan we naar Borneo.
Wordt vervolgd.
Groetjes
ps: de foto's van Cambodja staan er ook op.

• 29 Maart 2007 - 09:09

Berghman:

Fijn om de familie terug te zien zekers breem. Do the monkey!! Geniet nog van de laatste maanden zou ik zeggen.

Groeten vriendschap

• 29 Maart 2007 - 16:57

Monique:

Wauw! Een bounty erbij en t is compleet :-) Als je daar niet kan genieten dan weet ik t niet meer! x

• 30 Maart 2007 - 17:20

SUS:

Weeral kei schone foto's!! Koh phi phi ziet er toch zeer mooi uit hoor!!

Groetjes SUS

• 31 Maart 2007 - 13:37

Ann:

Ideale locatie voor een reclamefilmpje, lijkt me, starring Tanja en Dave !
    Tanja, in augustus ga je het wel met het strand van Knokke moeten doen, hoor ! :-)

Groetjes

• 31 Maart 2007 - 14:13

John Karton & Dames:

Hey Breem,

Gé lijkt wel de'n burgemeester van Koh Phi Phi in uwe strandstoel en met uw fris fleske Martens-Pis.

Ook weer nieuwe vrienden gemaakt zien ik ... soort zoekt soort hé

De groeten, ga m'n kabbas maken want seffes vetrekt de bus naar Maaseik_Neeroeteren.

De'n uitslag zal maandag zonder pardon, te vinden zijn in de plaatselijke gazet van Koh Ka Ka

John

• 02 April 2007 - 12:22

Kris En Dash:

helaginderwiet
    miljaar , ston hennig wa achter want mijne pc was naar de kloewye, maar nu weer alles ok en het duurde effe veurda ig de gebeurtenisse van den deef en zien tanja allemoal doorbloadert had mè we zien er gerakt. Zo te hure git alles nog keigoe me ullie en do zien we hiel blij um ma zulle toch blij zien als we dien duvel wèr achterover kunne kappe.Boete twie gebroke neuze op een wèk tied is hie og alles in orde, nog veul plezier geends

• 02 April 2007 - 16:15

Csc Hamont :

voor breem speulen willie kampioe en daar is nix meer aan te doen
    de cscboys
    veel plezier nog

• 02 April 2007 - 18:03

Raf F:

mooie foto met die apen alleen jammer dat je er zelf niet bij staat.hahaha