Midden - Zuid Zweden - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Midden - Zuid Zweden - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Midden - Zuid Zweden

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

09 Augustus 2009 | Zweden, Ystad

Van Ostersund zijn we naar een eland-kwekerij gegaan (we hadden schrik dat we er gene in de natuur gingen tegenkomen). De rondleiding die we kregen was wel boeiend en hebben we ook eens elandmelk gedronken...zeer bitter trouwens. Een paar dagen later zijn we er dan toch ene tegen gekomen ergens langs de weg! Na tussenstops in Vemdalen en Sveg (weinig te beleven) zijn we 2 dagen later in Mora beland (Cora was nergens te bespeuren). Hier nog eens op een camping gestaan om de was te doen. Mora ligt aan het Siljanmeer en buiten het genieten van het meer en het gebruiken van de looppiste hebben we niet veel meer uitgestoken. In zweden is er gewoon minder actie, daarom zijn we maar naar de Gesundaberget gereden 20 km verderop, een berg van 514 m. Hier kun je ´s winters skiëen en ´s zomers doen ze er downhill fietsen. In volledige veiligheids-outfit is Dave 2 maal de berg afgedenderd, gelukkig zonder brokken. Nadien samen naar de top gewandeld en genoten van het mooie uitzicht en de BBQ in de berghut. Van Gesunda tot Husby gereden. Mountainbiketocht van 60 km gereden op vooral grindweg en door dennenbossen langs verschillende dorpjes. In een van die dorpjes (Stjarnsund) was er die dag net een dorpsfeest, leuk om te zien. Van de rustige dorpjes zijn we Uppsala binnengereden. Mooie studentenstad met leuke straatjes en oude gebouwen. Toevallig was er ook hier weer een festival aan de gang...deze keer een hardrock-festival. We vallen met ons gat in de boter met al die festivals. De dag nadien zijn we naar de hoofdstad gegaan. We hadden onze camper 10 km buiten de stad geparkeerd, bij Ångby-strand. Ideaal met deze warme temperaturen en het metro-station was vlakbij. 2 Dagen rondgewandeld in Stockholm en genoten .... zeer leuke stad. Van Stockholm verder naar het zuiden gereden. Heel toevallig terecht gekomen in Söderkoping. Ook hier weer een klein dorpsfeestje. Blijkbaar ligt dit dorpje (voor de schippers) aan het bekende Göta-kanaal. Dit kanaal verbindt de Baltische-zee met het Vatternmeer en heeft 21 sluizen. Langs dit kanaal loopt een fietspad dat we ´s anderendaags 50 km hebben gevolgd. Leuke onverwachtse activiteit. Via Vastervik en het eiland Öland in Kalmar beland. En ja ..... of we het er voor doen, weer een festival. Deze keer zoiets als Marktrock. Volgens mij is het ´s zomers elke dag feest in Zweden. De festivals waren tot nu toe allemaal gratis, goed voor de Zweden (en voor ons). Weer een leuke avond gehad. Ons volgende stadje was Simrishamn, een visserstadje met 7000 inwoners. Hier zijn we een paar uur gaan zeilen met de Klara-Marie. Een oud zeilschip dat dit jaar haar 225 ste jaar vierde. We hebben ons goed geamuseerd maar voor een paar anderen was het een beetje te wild, zijn we maar een uur eerder de haven terug ingegaan. Nu zitten we op een camping in Nybrostrand, heerlijk met dit mooie weer, zo´n 28 graden.
Volgende halte wordt de middeleeuwse-stad Ystad.
Dit was het weer!

Groeten en tot de volgende.

www.travelpod.com/members/tanjadave

• 09 Augustus 2009 - 18:17

Ma:

fijn om te horen dat het goed gaat met jullie tweetjes.groetjes en tot schrijfs.
    xxx

• 10 Augustus 2009 - 07:23

Pa:

het waren mooi trippen die julie hebben gemaakt maar bent voorzichtig de groetjes

• 10 Augustus 2009 - 11:27

Ann:

Fantastisch allemaal ! Horen er ook foto's bij ? Zo ja, waar vind ik die dan ? Groetjes

• 11 Augustus 2009 - 09:07

Jeroen:

Best wel sjiek allemaal! Ik zie Dave al naar beneden denderen! :)
    En trouwens... zou da wel melk zijn geweest van die Eland?! :) haha
    groeten