Guadalajara en de Pacifische kust - Reisverslag uit Oaxaca, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Guadalajara en de Pacifische kust - Reisverslag uit Oaxaca, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Guadalajara en de Pacifische kust

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

13 Oktober 2009 | Mexico, Oaxaca

Hola amigos,

Hier dan een lang verslagske, want we hebben veel te vertellen. Hopelijk gaat het jullie niet vervelen.

In San Blas zijn we dus niet geraakt. Vrijdag 's avonds in een café in Mazatlan aan de praat geraakt met een paar mensen van daar en volgens hun stikt het in San Blas van de muggen. Plannen dan maar gewijzigd en op aanraden van hun de bus genomen naar Tepic. Tepic is niet veel bijzonders maar van daaruit kan je een bezoekje brengen aan "el lago Santa Maria del Oro". Een groot krater-meer, mooi om te zien.
2 Dagen later opnieuw de bus in richting Guadalajara (4,2 milj.inw.), 2e grootste stad van Mexico. Hier zijn we 4 dgn gebleven. Waarvan we 1 dag een bezoek hebben gebracht ah dorpje Tequila. Hier hebben we de brouwerij "Rubio" bezocht. Gelukkig waren er voor de rest geen toeristen dus konden we wat vragen stellen. Heel interessante rondleiding met achteraf natuurlijk de verplichte proeverij ... het blijft een vies drankske !!! De dag nadien zijn we naar Chapala (45 km van Guadalajara) gegaan, het grootste natuurlijke meer van Mexico. In Guadalajara zelf hebben we veel rondgewandeld in het historisch gedeelte vd stad, een paar zeer interessante museums bezocht, naar een expositie geweest vd kunstenaar David Lachapelle en de muurschilderingen van Javier Clemente Orozco bekeken. Een leuke stad met een gezellig nachtleven, dat stond ons dus wel aan.
Vrijdagmorgen met een beetje vertraging (lees kater) naar Uruapan gegaan.

Uruapan een stadje met het nationale park Barranca del Urpatitzio, een park ontstaan owv de ondergrondse rivier "la rodilla del diablo". Dit hebben we dezelfde dag nog bezocht. Mooi park met verschillende watervallen en naar 't schijnt ook veel vogels en vlinders, maar wij hebben ze niet gezien. 's Anderendaags de bus genomen naar Angahuan, dorpje van 1500 Purepecha's (soort stam met een eigen taal), voor de beklimming van de vulkaan Paricutin (2800 m). De bedoeling was om dit volledig te voet te doen maar bij aankomst in het dorp hebben we ons laten omlullen om een gedeelte te paard te doen. We hadden toch een gids nodig en dachten och ja die mensen moeten ook hunne boterham verdienen. Dat hebben we onszelf serieus beklaagd, paardrijden is dus niks voor ons ...!!! Dus 2 u op dat paard en nog zo'n half uurtje zelf klimmen tot de top. Van hieruit hadden we een mooi zicht van de lavastromen. Deze vulkaan is onstaan in 1943 en uitgedoofd in 1952, 1 dorpje is bedolven onder de lava. Op de terugweg (2,5 u) hebben we hiervan nog restanten gezien (zie foto's). Het laatste half uur hebben we te voet afgelegd, onze poep en rug konden het niet meer aan.

Van Uruapan naar Zihuatanejo, weer 5 u bussen. Zihua een dorpje aan de westkust. Na 2,5 dag relaxen en zweten (het was hier weer zo'n 40 gr) in Zihua zijn we verder gegaan naar Acapulco. In Acapulco 's middags aangekomen en wat rondgewandeld in de stad. Maar deze stelt niet veel meer voor, alles is verouderd, er schiet nog maar weinig over van de luxe van weleer. 's Avonds zijn we naar de bekende "clavadistas" (rotsduikers) gaan kijken, mooie show verschillende sprongen van 30 en
35 m gezien.

De dag nadien weer de bus op, deze keer naar het stadje Puerto Escondido, onder de surfers bekend voor z'n Mexican-pipeline (in nov golven van ca. 12 m). Deze keer is Dave rustig aan de kant gebleven. Een heel relaxed stadje met veel mooie stranden, gezellige bars en restaurants, op straat zie je een mix van Mexicanen en toeristen.
Hier zijn we 4 nachten gebleven. 2 Namiddagen hebben we doorgebracht op het voetbalveld van FC Puerto Escondido, ja ja Dave heeft 2 matchkes in de benen. In die hitte niet simpel maar wel leuk, en iedereen was super vriendelijk, fijne ervaring. 1 Avond zijn we naar het meer Manialtepec geweest, hier was net op dit moment (4x per jaar) het fosferisch fenomeen met plankton te zien. Alles pikke donker en als je in het water komt geeft het plankton licht, echt speciaal om in te zwemmen, allemaal kleine lichtbolletjes op en rond je lichaam. Het was niet mogelijk om dit op foto vast te leggen, dus jullie zullen het met deze uitleg moeten doen. Ook zijn we gaan kijken naar het heilige balspel uit de oudheid "la pelota Mixteca". Hierbij wordt een bal van 2,5 kg naar mekaar gestoten met een handschoen van ca. 4 kg. Vroeger een spel op leven dood, nu voor de fun natuurlijk. Na 4 fijne dagen dit leuke stadje achter ons gelaten. Nu zitten we terug in de bergen in het stadje Oaxaca (268.000 inw. op 1550 m.).

Zo dat was het dan weer, nieuwe foto's staan ook op:
www.travelpod.com/members/tanjadave

Adios

• 14 Oktober 2009 - 08:36

Ma:

ja,wat jullie allemaal beleven dat moet toch geweldig zijn.en dave het is nog altijd niet uit je benen hé dat voetballen,trouwens had je gewonnen?hou het voorzichtig hé.xxx

• 15 Oktober 2009 - 18:28

Monique En Dirk:

Vervelen doen jullie verhalen nooit :-) alweer zo'n toffe dingen gedaan! De nachtvorst is hier begonnen.. klein verschilletje met 40 graden.. We gaan nu de foto's kijken, alweer iets wat nooit verveeld! Hasta luego

• 16 Oktober 2009 - 11:29

Dolly En Ine:

Ziet er weer allemaal top uit! Mooie foto's! En Dave, ook geteckeld deze keer met de voetbal of toch wat voorzichtiger aan gedaan ;) Groetjes

• 19 Oktober 2009 - 05:52

R.V.M.:

Maar een beetje uitkijken met tacklen...Als je dat geronde Maradonna figuur met zijn Inter Milan T-shirt op je krijgt, dan kan je je tocht verderzetten in de vorm van een lokale tortilla!

• 20 Oktober 2009 - 08:42

Pa:

als je het reisverslag leest dan missen toch veel maar we beleven het wel mee geweldig van dat paard rijden julie hebben ook geen zittende kont dan mmaar te voet de groetjes en kijk uit