Barranca del Cobre / Mazatlan (Noord-Mexico)
Door: Dave en Tanja
Blijf op de hoogte en volg Tanja
25 September 2009 | Mexico, Mazatlán
Hey iedereen,
Donderdag 17 september zijn we nog eens vroeg opgestaan. Om 5u15 op, ontbeten en treintickets gekocht naar Creel. Dit dorpje met zijn 5400 inw. is zowat het begin van de Barranca del Cobre die we in 6 dgn hebben bezocht. De Barranca del Cobre (koperravijn waar ze nooit koper hebben gevonden) is zoals de Grand Canyon in Noord-Amerika alleen 3x groter en een beetje dieper, het diepste punt is 1879 m. Nu zitten we nog in het regenseizoen, het voordeel is dat alles nog mooi groen was, maar wel bloedheet. Zoals je kan zien op de foto's, het was er prachtig .... alleen in het echt is het nog mooier ... haha.
Dus van Chihuahua naar Creel 5,5u in de trein gezeten. Slaapplaats zoeken in Creel was geen probleem, er zaten maar 12 toeristen op de trein.
Hier zijn we 2 nachten gebleven, 1 dag rondgewandeld in het dorpje en de omgeving, de 2e dag met de hostelbaas een stukje in de Canyon gereden tot La Bufa. Hier hebben we ook voor het eerst kennis gemaakt met de oorspronkelijke bewoners van deze streek, de Raramuri (dwz "zij die snel lopen). Blijkbaar liepen vroeger de Raramuri-mannen, wanneer ze aan het jagen waren achter hun prooi aan tot die uitgeput was en in de val liep. Deze dagen wordt dat niet meer gedaan, wel doen ze nog wedstrijden tegen elkaar waarbij afstanden van 160 km niet abnormaal zijn .... echte atleten !!!
Na Creel zijn we in Posada Barranca beland, ook hier 2 dgn blijven hangen. Paar wandelingen gedaan in de Canyon, mooie uitkijkpunten en prachtige arenden gezien opzoek naar een prooi.
Van Posada dan naar El Fuerte, 6,5 u in de trein, maar de uitzichten verveelden niet. Recht door de Canyon over bruggen, langs meren ... moeilijk te beschrijven allemaal.
Via El Fuerte en Los Mochis naar Mazatlan, stadje aan de Pacifische-kust. Mazatlan is opgedeeld in een nieuw en een oud gedeelte. Het nieuwe gedeelte noemen ze de "golden zone" en staat vol met grote hotels, het oude (waar wij een slaapplaats hebben gevonden) bestaat uit een historisch centrum met een paar plaza's, een markt, cafe's en restaurantjes met lekkere verse vis.
Alle ingredienten om te relaxen he !
Het is hier leuk vertoeven, vooral 's avonds leeft het hier. We hebben zelfs een cafe gevonden waar ze Duvel verkopen. Het gekke is dat je een Duvel hebt voor 45 pesos (ca. 2,5 euro)... VIVA MEXICO !!!
Misschien een klein minpuntje zijn de temperaturen, 43 graden overdag ... klagen doen we zeker niet, dan proberen we het maar wat rustiger aan te doen.
Morgen zijn we 3 dgn hier dus tijd om weer verder te gaan , waarschijnlijk wordt het San Blas. We houden jullie op de hoogte.
Groetjes
nieuwe foto's staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave
Alle ingredienten om te relaxen he !
Groetjes
nieuwe foto's staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave
25 September 2009 - 20:05
Berg:
Heerlijk heerlijk loop je ergens in eender welk land verloren gooien ze toch die lekkere DUVEL rond je oren. Ik weet zeker dat hij smaakte.
Schol amigo's -
25 September 2009 - 21:56
Ma:
heerlijk wat jullie allemaal beleven en daar nog zo ne koude duvel moet heerlijk zijn.
xxx -
26 September 2009 - 10:09
Pa En Ma:
Zo te zien genieten jullie er weer van . Wij genieten mee van op afstand ,groetjes en wees voorzichtig -
26 September 2009 - 13:24
Pa :
ja de fotos waren zeer mooie na zoveel zwoegen heb je wel ene duvel verdient ik zag wel dat die smaakte schol de groetjes -
29 September 2009 - 07:25
Ronaldo:
Dave, bij de Jerom hebben ze ook Duvel, en die is nog goedkoper! Dus afspraak zaterdag a.s. om 15:00h want we zijn dringend op zoek naar spelersmateriaal!
Ik had al in gedachten om wat Duvel mee te brengen in december, maar dat blijkt dus niet nodig te zijn. Het zal dus een Mignonetje van Cote d'Or worden... -
06 Oktober 2009 - 18:39
Kris En Dash:
Hebben ze ook brugse trippel??? -
13 Oktober 2009 - 12:24
Sjan Stams:
Hallo Tanja en Dave,
Wat komen jullie op mooie plekken in de wereld. Prachtige foto's.
Hebben jullie veel profijt van de spaanse lessen?
Geniet van alles wat jullie meemaken en van elkaar.
Saludos, Sjan