centraal Mexico - Reisverslag uit Chihuahua, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu centraal Mexico - Reisverslag uit Chihuahua, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

centraal Mexico

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

16 September 2009 | Mexico, Chihuahua

Hallo, hallo,

In het laatste bericht gingen we van Querétaro naar Guanajuato. Het koloniaal stadje stond in de 17e eeuw bekend voor zijn zilverwinning, 20% van de zilver in de wereld werd hier gewonnen. Dit zie je ook aan de gebouwen die de zilverboeren (Spanjaarden) neer hebben gezet. Ook hier zo´n 5 kerken en 8 plaza´s te bewonderen. We hebben weer veel rondgewandeld. Buiten zijn 70.000 inw. verblijven hier ook zo´n 20.000 studenten door de week. ´s Avonds dus zeer gezellig met mariachi-bandjes op de plaza´s. Toen wij daar waren moest Mexico de belangrijke interland spelen tegen Honduras voor het WK, een ervaring op zich, Mexico heeft trouwens gewonnen met 1-0. Op het gebied van eten beginnen we ook onze weg te vinden. Vooral de torta´s (broodje met vlees en pikante sauzen) en de taco´s zijn zeer lekker. Natuurlijk mogen we de bonen en pepers niet vergeten, die zitten ´s morgens al bij het ontbijt ...effe wennen dus!
Van Guanajuato zijn we naar Zacatecas gegaan, 4,5 u bussen. Ook dit is een mijnstad en staat op de Unesco-lijst. We sliepen in het Las Margaritas hostel, dit ligt tegen een bergwand en vanop het dakterras hadden we een prachtig zicht op de stad. We zijn hier met ons gat in de boter gevallen...en dat voor 9,5 € voor 2 personen per nacht. Naast de koloniale gebouwen hebben we hier het Historisch- en het Rafael Coronel museum bezocht. Het eerste gaat over de bevrijding van Zacatecas onder leiding van Pancho Villa en in het 2e museum hangen rond de 3.000 mexicaanse maskers die gebruikt werden voor oorlog, carnaval en religieuse doeleinden. Dit laatste bevond zich in het prachtige 16e eeuwse klooster San Francisco. De laatste week zaten we serieus op het culturele pad. Voor zover vinden we Mexico een zeer aangenaam land om door te reizen. De mensen zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Buiten op straat zie je toch wel veel politie met riotguns en machinegeweren.

Maandagavond hebben we de nachtbus genomen naar Chihuahua. Dit is het vertrekpunt van het befaamde treintraject van de Barranca del Cobre (Canyon).

Op 16 september is het independence day in Mexico, bijgevolg was er op 15 sept. ´s avonds vanalles te doen, concerten, vuurwerk, etc.... en om 23:30 h speech van de burgemeester. En om dit allemaal in goede banen te leiden was er enorm veel politie op straat. Belachelijk veel gewoon en allemaal met het geweer in aanslag + er vloog constant een helicopter over de stad. Toch wat veel machtsvertoon als je het ons vraagt, maar misschien is het wel nodig, we zitten trouwens in het noorden van Mexico. We zien hier ook veel affiches hangen van vermiste personen, ´t zal wel met die drugkartels te maken hebben zeker? Zelf merken we daar weinig van.

Vandaag hebben we ingechecked in hotel Barcelona, vlakbij het treinstation van Chihuahua. Morgen om 7 u. nemen we de trein naar Creel, een dorpje in de Barranca del Cobre.

We houden jullie verder op de hoogte.

groetjes

ps: nieuwe foto´s op :
www.travelpod.com/members/tanjadave

• 17 September 2009 - 08:14

El Guia :-):

Hey Amigos...

word hier toch wel stilaan een beetje jaloers... Vooral dat ik hier geen bonen bij mijn ontbijt krijg!!!

Ik ga daar toch ook eens werk van maken, zodat we over 3 maanden geen spijsverteringsstoornissen krijgen, om daar dan achter een Guatemalteekse boom te moeten gaan zitten!...

Hasta luego Gringos!

Ronaldo

• 17 September 2009 - 10:08

Bart, Hilde & Warre:

Hey Tanja en Dave,

Zo te zien genieten jullie er weer van. Trouwens heel mooie foto's.
    In de buurt van San Cristobal de las Casa ligt een indianendorpje San Juan Chamula, dat is echt de moeite om heen te gaan. Bart en ik zijn daar in dat kerkje geweest. Echt mysterieus, weet niet of dit de juiste omshrijving is maar je moet het gewoon gezien hebben om te begrijpen. De kerk ligt vol met dennennaalden en iedereen in de kerk is zo bezopen als iets. Ze nemen kaarsen in verschillende kleuren mee, afhankelijk voor wie of wat ze gaan bidden, dan hebben ze ook nog een levende kip bij om te offeren, die trekken ze ter plaatse de kop uit, dan drinken ze ene goeie borrel en om de kwade geesten te verdrijven laten ze ene dikke boer. Het is er wel een beetje oppassen met foto's te maken want het kan er soms nogal agressief aan toe gaan omdat het halve dorp zat is,zei een gids tegen ons, maar wij hebben daar geen last van gehad.
    Amuseer jullie nog en we blijven jullie verhalen volgen.

Groetjes

• 17 September 2009 - 16:29

Brebel:

Dag Tanja en Breem,
    Alles goed daar? Is wel al ne hele tijd geleden dat ik nog contact heb gehad met jullie maar ik blijf de verhalen hier nauwgezet volgen ;).
    Ik denk er over na om zelf eens naar Mexico te gaan..
    Amuseer u daar en doe daar voorzichtig want Breem, we moeten nog eens terug naar dat hard rock café in Blankenbergen ;)
    Grtjs
    Brebel

• 17 September 2009 - 16:50

Ma:

fijn om weer iets van jullie te horen.dat jullie zo goedkoop kunnen logeren is ook mooi meegenomen.toch maar voorzichtig zijn en amuseer jullie.
    dikke kusxxx

• 18 September 2009 - 17:34

Monique/Dirk:

Hey maatjes,

Had al zo'n idee dat jullie de 15/16 aan d'n boemel waren :-) toevallig kwam bij spaanse les de belangrijkste feestdag van Mexico aan de orde. Zo zie je maar weer; denken doen we toch wel aan jullie!

• 21 September 2009 - 14:49

Breem 1:

ik heb op vakantie ook veel gezien maar dit is niet te evenaren julie kunnen.best met een boek beginnen te schrijven beginnen met deel 1 het is altijd spannent die verslagen we wachten weer op het volgende de groetjes maar blijf voorzichtig pa