Mexico - Reisverslag uit Querétaro, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Mexico - Reisverslag uit Querétaro, Mexico van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Mexico

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

08 September 2009 | Mexico, Querétaro

Hola amigos,

Hier zijn we dan met ons nieuw avontuur. Na anderhalve week genieten van familie en vrienden (bedankt hiervoor) zijn we donderdagmorgen de trein opgesprongen richting Zaventem. Het afscheid was niet zo leuk natuurlijk, afscheid nemen van mensen die je graag ziet is nooit leuk he.
Bijna 24 uur later stonden we in het land van de Maya´s, tequila en Nacho´s. De eerste 3 dagen hebben we Mexico City verkend met de benenwagen en de metro. Met z´n 22 milj.inw. ging het er af en toe chaotisch aan toe maar we hebben weer leuke dingen gezien. De mensen leven hier meer op straat, er is altijd wel wat te zien. Je kan hier ook op elk moment van de dag op de gekste plaatsen iets eten en drinken.
We hebben in MC een stuk of 4 (vd 100) museums bezocht : de Diego Rivera Murals (bekende Mexicaanse schilder), el Templo Mayor (Azteken-site ih centrum en volgens hun het middelpunt vh universum), het interessante nationaal historisch museum en het nationaal antropologie museum over de Mexicaanse bevolking van toen en nu.
Een streling voor het oog waren ook de verschillende plaza´s en de koloniale gebouwen. Voor de rest wat rondgewandeld in de stad en het Chapultepec park. Dit park is 4 vierkante kilometer groot met 2 meren en een kasteel.
Zaterdag zijn we naar de site van Teotihuacan gegaan. Teotihuacan ("waar de goden wonen" ) is de grootste oude stad van Mexico en staat bekend voor zijn dodenweg en de 2 piramides (van de zon en van de maan). De piramide van de zon (65 m hoog en 220 m breed) hebben we beklommen tot boven, prachtig zicht natuurlijk.
Gisteren MC achter ons gelaten en de bus tot in Queretaro genomen. Deze oude zilverstad heeft een mooi historisch centrum en welgeteld 7 kerken en 5 plaza´s. Die spanjaarden konden toch een stukske overdrijven!
Vandaag zijn we naar Tequisquiapan geweest. Een klein koloniaal stadje.
Morgen gaan we richting Guanajuato.

groetjes

ps: foto´s van deze eerste dagen staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave

• 09 September 2009 - 08:22

Ma:

fijn dat jullie weer even in belgie waren bij de familie en vrienden.op naar de volgende avontuur waarvan de eerste stappen al gezet zijn.wees voorzichtig,denk veel aan jullie.xxx

• 09 September 2009 - 13:02

Ann:

Nu begint het echte avontuur dus ! Ik wens jullie het allerbeste !

• 09 September 2009 - 16:15

Sven En Isabelle:

We wensen jullie een prachtige reis?!
    En hopelijk vinden jullie een stekje om jullie droom waar te maken. Fantastisch om jullie te volgen.

• 09 September 2009 - 19:42

SUS:

Was leuk maar raar jullie gisteren life te horen! Moeten we meer doen en eens afspreken om met z'n allen tegenlijk te skypen. Kijk ernaar uit om in december samen leuke dingen te doen en te zien. Veel plezier!! x

• 09 September 2009 - 20:51

Anouk:

Hey moppies, fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Geniet er van!! Liefs Anouk x

• 13 September 2009 - 10:07

Ilse En Gary:

Nationaal embleem van Mexico is nogal wat anders dan ons .....

Heel veel succes nog; we genieten mee!!!!!

grtjes

• 14 September 2009 - 12:46

Tanja Kwanten:

Tanja en Dave, zoals beloofd gaan wij bij KBC Verzekeringen jullie ook volgen. Heel knap wat jullie aandurven hoor! Hopelijk gaat het jullie daar voor de wind en kan de hele familie jullie volgen . Vriendelijke groetjes van Werner en Tanja

• 14 September 2009 - 19:33

Kris En Dash:

Man , man, hebben we jullie toch nie gemist in het kille belgenland, echt wel jammer. Ik zou zeggen, we komen effe op bezoek daar bij die azteekjes maar mijn verlof is op, weer ne tegenvaller, dus da zal ook nie lukken. Geniet er maar van en wie weet vinden jullie daar al een leuk plekje. Groetjes Kris en Dash

• 15 September 2009 - 14:54

Coach:

Hoi Tania en Dave,
    eindelijk een beetje tijd gevonden om eens iets te laten horen. Als ik de foto's zo bekijk dan zijn jullie avonturiers in de wijdste betekenis van het woord.
    Met ons ploegske gaat alles goed; Afgelopen zondag gewonnen in E. Houthalen 0-3 middenin de Meulenberg. 5 op 9, niet slecht he.
    Allee, ik probeer af en toe iets te laten horen.
    Heel veel reisgenot, groetjes Pauline, vincent en Marino

• 18 September 2009 - 17:37

Monique:

Jullie kunnen over een tijdje je eigen lonely planet schrijven. Ik zou 'm kopen :-)

• 21 September 2009 - 14:31

Breem 1:

julie zijn weer al druk bezig en al veel mooies gezien kijk maar uit dat je tanja niet kwijt speelt in die drukte grapje maar bent voor zichtig groetjes pa