Antigua-Livingston-Rio Dulce - Reisverslag uit Río Dulce, Guatemala van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Antigua-Livingston-Rio Dulce - Reisverslag uit Río Dulce, Guatemala van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Antigua-Livingston-Rio Dulce

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

19 December 2009 | Guatemala, Río Dulce

Hallo iedereen,

Na 3 dgn Panajachel achter ons gelaten en de bus genomen naar Antigua, de oude hoofdstad van Guatemala. Antigua wordt omgeven door 3 vulkanen, waarvan 2 nog actief. Antigua ( 45.000 inw.) is een mooie stad met veel kerken en brede kasseiwegen met gekleurde huisjes. Leuk om hier rond te wandelen, meer hebben we hier ook niet gedaan want hier komen we binnen 3 weken nog eens terug.

Vanuit Antigua via Puerto Barrios na een dagje reizen in Livingston terecht gekomen. Puerto Barrios is een zwoel havenstadje aan Caribische kust, niet veel te beleven. Het dorp Livingston heeft net zoals Belize een Garifuna bevolking. Dus hier weer een gezellig sfeertje op straat met veel muziek en dans. Een voormiddag zijn we naar de 7 altares gewandeld, een uurtje langs het strand op. Alleen was er op dit moment geen water, bijgevolg waren er enkel wat rotsen te zien. Jammer maar de wandeling op zich was ook al de moeite, langs de ene kant de Caribische zee en aan de andere kant allemaal kleine huisjes.

Nu zitten we in Rio Dulce aan het Izabal-meer, ca. 2,5 u varen vanuit Livingston. De rit hier naartoe was de moeite, langs verschillende meren en rivieren. 2 Nachten hebben we geslapen in Casa Perico, een hostal dat alleen bereikbaar is met een klein bootje. super rustig dus, het enige dat je hier kan doen is een boek lezen of met de kayak het meer op gaan.

Nu zijn we in het Casa Backpacker hostel, vlak bij het dorp Rio Dulce, waar we gisteren de bende van Achel (Ronny, sandra, Mario en suzy) hebben kunnen verwelkomen. Echt leuk dat we bezoek krijgen uit België!
Vandaag een beetje de omgeving van Rio Dulce verkend. En morgen richting Honduras.
samen gaan we 3 weken rondtrekken in Guatemala, Honduras en El salvador.

Groetjes en tot de volgende .....

nieuwe foto's staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave

• 19 December 2009 - 22:31

Ma:

leuk dat jullie bezoek kregen,doe ze de groeten van mij.ben benieuwd hoe jullie oudejaarsavond gaan vieren.
    xxx

• 20 December 2009 - 09:03

Berg:

T sneeuwt hier, het blijft hier sneeuwen. Dus hier is het koud!
    Tot zover het weerbericht. Voor de rest alles prima lees ik. Fijne dagen ginder.
    groetzen

• 20 December 2009 - 09:42

Pa:

het zal er wel gezellig aan toe gaan met die bende uit achel maakt er 3 mooie weken van doe ze de groeten nog veel leut groetjes

• 20 December 2009 - 10:42

Luc Vdb:

ik blijf toch wel jaloers op jullie
    hier echt koud en sneeuw wel goed da we een pc hebben internet prachtig dan de groeten
    luc suzy jens en tessa

• 24 December 2009 - 08:25

Alda En Swa:

Hallo avonturiers, prachtig wat jullie meemaken terwijl we hier zitten te bibberen en last hebben van de sneeuw. Heb 2 dagen van mijn verlof sneeuw moeten ruimen. Wel mooi voor het familie kestfeestje morgen.
    Tanja vergeet niet te zingen U zijt wellekome voor Dave want morgen is het Kerstmis.
    Mogen we jullie fijne feestdagen wensen en we zullen wel lezen hoe het jullie daar Kerst en nieuwjaar vieren.
    Groetjes Alda en Swa

• 26 December 2009 - 12:48

Ma:

Dave ik wens je een prachtige 33ste verjaardag en laat de champagnekurken maar knallen samen met Tanja en je vrienden.
    Proficiat jongen.
    Ma