Puerto Madryn (Arg.) - Torres del Paine (Chili) - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Tanja Dave - WaarBenJij.nu Puerto Madryn (Arg.) - Torres del Paine (Chili) - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Tanja Dave - WaarBenJij.nu

Puerto Madryn (Arg.) - Torres del Paine (Chili)

Door: Dave en Tanja

Blijf op de hoogte en volg Tanja

08 November 2010 | Chili, Puerto Natales

Na ongeveer 14 u met de nachtbus, `s morgens aangekomen in Puerto Madryn.
Puerto Madryn is een stad met 60.000 inw. in Zuid-Oost Argentinië, ideaal gelegen om het schiereiland Peninsula Valdes te bezoeken. Dit was dan ook de reden om helemaal tot daar te reizen én omdat Peter heel graag walvissen wilde zien (grapje he Peter).
Met een huurauto zijn we in 1 dag bijna het hele eiland rond geweest. We hebben er zee-olifanten, pinguïns, vicunas en wat vogels gezien. Monique en Peter hebben er ook nog een boottocht gedaan om walvissen te spotten (wij moesten niet meer zo nodig, hebben al verschillende keren walvissen gezien).

Na 2 nachten in Puerto Madryn terug de bus op, deze keer richting Puerto Natales (Zuid-Chili), in totaal toch zo´n 27 u onderweg geweest. Op één van deze ritten was er weer een bingo .... deze keer was Dave de bingo-koning, weer een fles om te kraken!

Puerto Natales is een dorp volledig gericht op de toeristen die naar het Nationale Park Torres del Paine gaan. Veel sport-/trekkingwinkels en een hoop mogelijkheden om kampeerspullen te huren.
Na een halve dag winkelen waren we klaar voor het Nat.Park Torres del Paine, Monique en Peter 4 dagen, wij 6 dagen. Uiteindelijk is het voor onze vrienden 3 dagen geworden en voor ons 4 dagen, we zijn iets sneller kunnen gaan dan we verwachtten. Het was dan ook schitterend weer, we hebben zelfs onze regenhoezen voor de rugzak niet nodig gehad .... en dat in Patagonië !!!
Je krijgt wat je verdient zeker ... of hoe zeggen ze dat?
We hebben er in ieder geval weer van genoten, 4 jaar geleden zijn we er ook geweest, maar zo´n mooie natuur verveelt nooit he!

Nu zitten wij opnieuw in Puerto Natales. Als alles goed loopt zien we Monique en Peter morgen terug in El Chalten. Nog 1 dag samen en dan is het weer tijd om afscheid te nemen, `t zal niet gemakkelijk zijn.
We hebben toch weer meer dan 2 super fijne weken kunnen doorbrengen met vrienden!

Zo dat was het dan voor nu.
De groeten en tot ....

nieuwe foto´s staan op :
www.travelpod.com/members/tanjadave

Sorry voor de vele foto´s van het NP Torres del Paine, maar we konden ons echt niet inhouden met zoveel moois.

• 08 November 2010 - 18:44

Hoeb:

Man man man, zoe e schoën volk in zoe e schoën decor. Des toch nie te geleuven.
    Ich hoop dè Peter en Monique e stukske van dè NP Torres del Paine meebrènge.
    Het zo in alle gevaal nie misstun in menne hoof.
    Ich docht da ich aal op schoën plakke gewist waas, mer di tart alle verbeelding.
    Nè te geluive ...

Grtz,
    Hoeb@the_ladies

PS: Hey ist ooch goe: Kaat, naot en vreug donker.

• 08 November 2010 - 19:31

Swa:

Ok, de tijd gaat daar ook vlug, net als hier.
    Weer is hier wat minder, maar het is ook midden herfst en dan mag het ook. Bladeren zijn bijna van de bomen, vele mensen gelukkig dat de blaadjes weg zijn.
    Zo te lezen hebben jullie weer veel meegemaakt.
    Geniet nog van alles om jullie heen en hou jullie gezond. Swa en Alda

• 08 November 2010 - 19:53

Henri,Kristel+kids:

Lezen wat jullie meemaken is al bijzonder,maar de fotos zijn echt indrukwekkend !! Nog veel plezier luitjes. Dikke kus van Yente en Wes :-]

• 09 November 2010 - 06:40

Berg:

Bij zo een avontuur horen nu eenmaal veel foto's. Dus laat jullie gaan. gr berg

• 09 November 2010 - 12:02

Monique:

T is weer feest; foto's !

• 10 November 2010 - 11:58

Breem 1:

het is terecht dat je zo veel fotos'van torres paine maakte, ze zijn geweldig mooie' wat een natuur.die mensen die daar rondlopen dat zijn ook mooie'de groetjes